Новини Ізмаїльского району

Фонд “Придунав’є” допоміг вчасно завершити розчистку каналу Громадський в Ізмаїльському районі (відео)

27 квітня завершились роботи з розчистки каналу Громадський на території Саф’янівської ОТГ Ізмаїльського району. Він забезпечує водою озера Лунг та Сафʼяни, а також водообмін між озером Катлабух та річкою Дунай.

Загальна довжина канала, розчищеного Ізмаїльським управлінням водного господарства, склала 4 км, глибина – 1,7 м.

Проведення робіт стало можливим завдяки спільним зусиллям Благодійного фонду Урбанського «Придунавʼє», Одеської обласної та Ізмаїльської районної військових адміністрацій, Сафʼянівської сільської ради, Ізмаїльського управління водного господарства та ГО “Rewilding Ukraine”.

За зверненням у січні поточного року голови Військової районної адміністрації Родіона Абашева Благодійний фонд Урбанського «Придунавʼє» знайшов шляхи допомоги у розчищенні каналу Громадський. Завдяки своєчасній участі Фонду у вирішенні цього питання роботи вдалося завершити оперативно, на старті поливного сезону-2023. 

Творча команда інформагенції “Юг. Today” підготувала відеосюжет про фінальні аккорди робіт з розчистки каналу та відкриття шлюзу Громадський.

Також цікаве

Новини Ізмаїльского району

У Ларжанці відбувся культурний захід для збору коштів на ЗСУ та майстер-клас з малювання для дітей-переселенців

У селі Ларжанка Саф’янівської громади Ізмаїльського району творчо і з душею відсвяткували Івана Купала. З ...
Новини Ізмаїльского району

Учні двох навчальних закладів Саф’янівської громади долучилися до освітнього проєкту з патріотичного виховання (ВІДЕО)

У навчальних закладах Саф’янівської громади тривають заходи з патріотичного виховання учнівської молоді. Днями заняття відбулися ...